luni, 22 februarie 2021

ZIUA 5 : ZIUA CULTURII SI A ARTELOR

Copiilor li s-au propus activități diverse din domeniul artistic. O primă provocare a fost ca toată clasa  sa recite o poezie, pe un fundal sonor plăcut, ceea ce a produs multă încântare celor ce s-au încumetat la acest proiect, nu lipsit de dificultate.

Copiii au avut de rezolvat  jocuri: ghicirea unei cărți, pe baza unor indicii, a unor filme românești, rezolvarea unor Kahooturi inspirate de cărți și filme.

Un moment deosebit l-a reprezentat vizitarea într-un tur virtual a doua muzee: Muzeul " Van Gogh" din Olanda și Muzeul de Artă din Craiova( cu opere ale lui Nicolae Grigorescu și C-tin Brâncuși) rezolvând un chestionar ce conținea identificarea unor opere de artă. Activități-bonus au fost niste jocuri din domeniul artelor plastice.

Crearea unor Jamboard-uri cu impresii trezite de filmulețe animate premiate la diverse festivaluri și descifrarea semnificațiilor unor texte cu mesaje profunde au fost alte provocări interesante pentru elevii scolii noastre. Cei  care au creat acest program sunt echipa  implicată în proiectul national  SISTEM - Arte.