duminică, 21 februarie 2021

ZIUA 4 : VOLUNTARIAT SI ANTREPRENORIAT

Joi, 11 februarie, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, a fost tema „Antreprenoriat și Dezvoltare personala: Voluntariat”. Tema acestei zile a fost pregatită la sugestia elevilor care și-au dorit să afle cât mai multe despre interesanta lume a antreprenoriatului și a voluntariatului.

Resursele puse la dispoziția elevilor au reprezentat o introducere în universul antre-prenoriatului: „Exemple de bune practici - Juniori in afaceri” (pentru elevii din clasa a Va) și „Antreprenor la 17 ani” (pentru elevii din clasele a VIa si a VIIa). După vizionarea materialelor, elevii au participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde au obținut informații suplimentare, ce a subliniat interesul lor pentru aceasta temă.

Informațiile aflate din materialele video și sesiunea de întrebări au fost completate de cele oferite de invitatele: Ioana Bejan (antreprenor), Luminita Tanasie (coordonator program „EduLab”) și Iulia Hermenean (voluntar).

Din interesul elevilor de a afla cât mai multe cunoștințe despre cele două teme s-a conturat o concluzie a activității, proprie vârstei lor: se pot realiza acțiuni de antreprenoriat și voluntariat în același timp, cu aceeași tenacitate și curaj!