joi, 18 februarie 2021

ZIUA 3 : STIINTA SI VIATA

Scoala altfel 2021

Miercuri,10 februarie, a fost „Ziua Știință și Viață”,o zi în care copiii au pătruns în fascinanta lume a științei moderne. Știința „ne oferă răspunsuri”,au afirmat unii elevi, „este adevăr și cunoaștere”, „putem afla cum funcționează lumea în care trăim”.

Fie că a fost vorba despre „Istoria banilor și elemente de siguranță a bancnotelor”, fie că au aflat „Lucruri uimitoare despre Pământ” sau au făcut o incursiune în „Sistemul Solar”,elevii și-au testat cunoștiințele asimilate prin jocurile interactive care au făcut deliciul tuturor. O experiență unică au fost tururile virtuale prin „Muzeul de Științe ,Brașov” și „Muzeul Antipa, București”.

Educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), un concept relativ nou în România, ajută copiii să înțeleagă conceptele abstracte prin experimentare și joacă. Elevii din zilele noastre sunt mult mai motivați dacă subiectele sunt predate din perspective diverse și dacă sunt bazate pe fapte din viața de zi cu zi.Prin urmare, educația STEM devine un punct cheie în pregătirea tinerelor generații pentru viitor.