marți, 16 februarie 2021

ZIUA 1 : EDUCATIE PENTRU DEZVOLTARE DURABILA

Scoala Altfel 2021

Luni a fost «ZIUA EDUCATIEI PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA», o zi in care lectia invatata a fost esentiala. Copiii au exprimat in diferite feluri aceasta lectie. Iata un exemplu: “Lectia pe care am invatat-o este ca daca avem noi grija de planeta noastra, va avea si ea grija de noi. Trebuie sa pretuim ceea ce avem”.

Copiii si pacea” este o poveste reala despre cum un om si o idee nobila, aplicata cu determinare si implicare din partea celor din jur, poate schimba lumea. Povestea lui Wangari Maathai a fost una inspiratoare, copiii identificand o parte din problemele comunitatii din care fac parte si venind cu solutii.

Obiectivele dezvoltarii durabile (17 ODD-uri) au fost si ele introduse prin joc, copiii constientizand problemele cu care se confrunta omenirea la ora actuala si faptul ca si ei pot contribui, dupa puterile lor, la indeplinirea acestor obiective.

Traim sau nu pe o planeta perfecta”? este o intrebare la care au raspuns copii; de fapt mai mult o tema de dezbatere. Iata doar un raspuns edificator “Un motiv pentru care planeta noastră este una perfectă, este faptul că există viață în acest loc, frumusețea ei nu poate fi copiată (referindu-mă la aspect, relief, jocul de culori). Însă un motiv pentru care planeta noastră nu este una "chiar perfecta este acela că omului nu îi pasă de ea, în sensul că NOI, oamenii, o distrugem, adică tăiem păduri, degajam CO2 in aer, aruncăm gunoaie pe jos, etc. ? Dascălu Nicholas clasa a 8-a B

Pentru ca tema a fost deosebit de generoasa, iar raspunsul copiilor a fost unul pe masura, vom reveni saptamana viitoare cu mai multe detalii despre ideile si solutiile propuse de copii. Avem si 2 concursuri, la care vom anunta tot atunci castigatorii. Pe curand!