luni, 4 decembrie 2023

Sfântul Apostol Andrei și Ziua Națională a României

30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României

1 Decembrie - Ziua Națională a României

Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a "proniei cerești".
Viața noastră este credința noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voință națională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele și am cântat o „odă bucuriei”. Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii și credinței, moștenirii clasice greco-latine și creștinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înșine, adică români, în casa noastră numită România !
Avem două zile foarte semnificative - 30 noiembrie este ziua unităţii noastre de credinţă, unităţii noastre spirituale a poporului român, iar ziua de 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adică ziua unităţii statale, naţionale a poporului român. Şi prin aceasta noi vedem legătura dintre unitatea de credinţă şi unitatea de neam. Pentru că prin credinţă am păstrat noi identitatea noastră naţională.


Ziua Sfântului Apostol Andrei - Ocrotitorul României și Ziua Națională a României au fost sărbătorite și anul acesta la Școala Gimnazială "Peter Thal" din Râșnov .
Elevii școlii, îndrumați de cadrele didactice, au marcat așa cum se cuvine aceste evenimente. Fiecare clasă a venit cu ceva special, elevii aducând un omagiu strămoșilor țării, obiceiurilor și tradițiilor populare care au dăinuit peste veacuri. De 1 Decembrie întreaga ţară vibrează de emoţie şi, alături de ea, și noi , cadre didactice și elevi ai Școlii Gimnaziale "Peter Thal " din Râșnov ! 
La mulți ani, România ! 
La mulți ani, români !
Prof.Mariana Gabriela Folea