sâmbătă, 1 decembrie 2018

Start reciclare


In pragul sarbatoririi centenarului, copiii nostri se gandesc la viitor. Actiunea START RECICLARE a fost organizata pana in cele mai mici amanunte de Alysia Neagoe si Raluca Corlade din clasa 8-a A si avut drept scop constientizarea importantei reciclarii, in conditiile in care, si in orasul si in scoala noastra, a inceput colectarea selectiva a deseurilor.
Raluca a adunat de la copii – fosti sau actuali elevi ai scolii noastre, parerea acestora despre reciclare si le-a prezentat in deschiderea actiunii. Prin prezentarile power-point ale elevilor din clasele a 7-a A si a 5-a D, am vazut cum percep copiii situatia gunoaielor din jurul nostru, si care este drumul deseurilor, daca alegem ca acestea sa fie reciclate, prezentari imbinate perfect cu cea facuta de Alysia, gazda actiunii. Inimosii copii din clasa a 5-a D au prezentat si o sceneta tematica care a impresionat spectatorii. Pentru atragerea publicului, organizatorii au pregatit si un joc cu intrebari si premii…dulci. Punctul culminant a fost prezentarea afiselor sau a ideilor creative despre reciclare si apoi premierea concursului “Reciclare prin desen” la care au participat elevi din clasele a 5-a A, B, C, D, a 6-a C. Voluntarii din a 7-a A au inmanat castigatorilor diplome si carti, pentru care multumim Asociatiei de Parinti.
In urma acestei prezentari am inceput sa invatam sa reciclam correct (am aflat ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple) ajutati fiind de d-na Ioana de la Centrul de Educatie SCHUBZ, care are un atelier despre reciclare la centru.
“RECICLAREA VA ADUCE PROVOCAREA!” – precum spunea una din castigatoare, Maria Negus din 5B, este un posibil slogan al campaniei noastre. Greul abia de acum incepe, dar speram ca echipa formata cu acest prilej va accepta provocarea de a promova in continuare reciclarea in scoala si de ce nu, in comunitate.
Alysia Neagoe, Raluca Corlade (cl 8-a A), prof. Mihaela Melinte