miercuri, 21 martie 2018

Ziua Teatrului si a Poeziei


”Ziua Teatrului și a Poeziei” a fost marcată și în acest an în școala noastră prin momente artistice deosebite. Cei ce au deschis evenimentul au fost elevii clasei a IV-a A, Ciociu Ana, Diaconu Daciana și Lazăr Teodor ce au prezentat o scenetă în limba germană, actiunea desfășurându-se în Berlin. Pavel Maria, Dobre Maria, Cristolovean Bogdan, Scâteie Maria, Coca Irina, Balate Karina și Adomnoaie Ana au citit poezii din literatura universală, prezentate în Power Point. Tot poezii, dar de data aceasta create chiar de ele, ne-au citit Corlade Raluca, Neagoe Baltateanu Alysia și Rusu Cristiana din clasa a a VII-a A.
Un moment plăcut, care ne-a adus zâmbetul pe buze, a fost dramatizarea schiței ”Tren de noapte” de I. L. Caragiale de către Albu Andrei, Ulian Alexandra, Florescu Alisa, Gal Elias și Neagu George din clasa a VI-a C. Scurte dramatizări ale unor scene din viața cotidiană, de data aceasta în limba germană, au fost prezentate de Benga Claudiu, Dârloșan Eduard, Folea Ruxandra, Burlacu Giulia și Obancea Elena, elevi ai clasei a V-a D. Pentru a arăta că oricine poate crea poezii, Căciularu Daria, Conuț Gabriela, Curelariu Andreea și Kiș Bianca din clasa a VI-a B, au prezentat metoda de creație a lui Tristan Tzara, specifică curentului dadaist. Astfel, având cuvinte decupate din ziare, au format versuri chiar în momentul desfășurării activității.
De talent și pasiune au dat dovadă Irimie Diana, Dia Maria,Țieran Raluca, Jica Vlad, Clinciu Codrin, Cilica Amira, Lăutar Daria și Neagoe Baltateanu Alysia care au compus și au interpretat o scenetă ce a avut ca subiect importanța învațării corecte a limbii române. Publicul a remarcat și recuzita de efect creată tot de ei. Alte momente plăcute au fost sceneta prezentată de Bozan Cezar și Frențiu Andrei din clasa a VII-a C și poezia lui Reiner Maria Rilke recitată de Dârloșan Eduard, clasa a V-a D. Mulțumim elevilor pentru implicare, dar și profesorilor: Roxana Puchianu, Raluca Florescu, Ramona Brujbu, Adriana Iordănescu, Elena Muntean, Iuliana Ida.