sâmbătă, 30 septembrie 2017

Zilele Stiintei - septembrie 2017

O serie de activitati menite sa atraga copiii catre stiinta a fost organizata de Centrul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila SCHUBZ. Actiunea a facut parte din Bucharest Science Festival, in cadrul celui mai mare eveniment pe plan mondial care promoveaza stiinta in randul elevilor. 
Astfel, in cadrul atelierului Biologia sau legaturile dintre Zimbrii si Stiinta, sustinut in parteneriat cu WWF Romania, elevii claselor  5C, 7C, impreuna cu d-na prof. de biologie Folea Mariana au aflat despre animale disparute sau aflate pe cale de disparitie pe teritoriile noastre. Un subiect interesant a fost cel al zimbrilor, care, prin proiectul Asociatia WWF Romania de repopulare cu zimbrii a unor regiuni din Banat, cunosc o noua viata. Copiii au constientizat ca mentinerea biodiversitatii pe planeta Pamant depinde de actiunea umana, care poate fi distructiva sau, din contra, salvatoare.
Geologia, sau stiinta care studiaza Pamantul (atelier realizat in parteneriat cu Brantax la Centrul Schubz), a prilejuit elevilor claselor 7B, 7C si 8C o incursiune in lumea fascinanta a universului ghidati de un geolog si de d-na prof. de stiinte Iordache Elena. “Am invatat despre straturile care inconjoara Pamantul si cum se formeaza anumite fenomene naturale.” “(Ionita Razva, 7C) “Cel mai interesant lucru a fost cand am modelat din nisip chinetic toate componentele Pamantului.” (Banica Robert, 7C) “Am construit din nisip chinetic o planeta, dar din mintea noastra (pe care echipa noastra numit-o ..Mircea)” (Stefan Zaharia 7C)” “Folosindu-ne indemanarea, am reusit sa dam viata unor sfere multicolore” (Folea Roxana 7C)
Clasele 6A si 7A au primit vizita celor de la Ina Schaeffler, partener al centrului Schubz. Copiii au ascultat cu interes  povestea acestei firme unice in Romania si a rulmentului, cel care “face lumea sa se invarte.Intalnirea a fost una benefica, elevii avand o idee concreta despre ce ofera pe piata muncii cea mai prospera firma din Brasov.
Banda desenata si-a continuat periplul, clasa 5D– realizand o poveste in imagini intitulata Cursa planetelor.
Marturiile copiilor exprima  esenta experientelor SCHUBZ: “Am invatat lucruri noi si esentiale”. “La Schubz se intampla multe activitati care iti vor trezi cheful de a invata mai multe”, “Da, recunosc, saptamana asta la Schubz a fost foarte interesant pentru ca am facut si altceva decat sa vorbim: am confectionat lucruri.”
Prof. Melinte Mihaela