marți, 5 mai 2015

Saptamana "Scoala Altfel"

Activitatile desfasurate de elevii scolii noastre in Saptamana "Scoala Altfel - Sa stii mai multe sa fii mai bun" au avut ca scop dezvoltarea abilitatilor de viata. Astfel, au avut loc vizite la agenti economici locali, unde elevii mici au aflat "Cum se face" painea, cum se ingrijesc animalele din ferma, iar cei mari au aflat in ce consta o meserie prin vizitarea Unitatii Militare din oras si a SC "Ina Schaeffler" Brasov.
In cadrul proiectului institutional "In scoala noastra se citeste" a avut loc un festival de teatru, muzica si poezie unde elevii au recitat, au interpretat fragmente din opere literare pe care le-au pus in scena si au prezentat cartile preferate. Catedra de limbi straine a completat activitatea cu prezentare de carte in limbile germana si engleza. Cei mici au dedicat si ei o zi din saptamana, lecturii si cartilor preferate, prezentand colegilor lor lecturile preferate. Catedra de stiinte si Comisia Invatatorilor au organizat pe grupuri de clase o zi a stiintelor, unde s-au prezentat personalitati ale stiintelor si descoperirile lor.

In Joia Mare, Saptamana Altfel a fost gazda concursului de incondeiat oua organizat de Primaria Rasnov alaturi de Asociatia Rosenau si SC Dexion (ajuns in orasul nostru la a saptea editie). Scoala noastra prin elevii sai a luat premii importante (Premiul I: Cecile Jouault aVII-a E). De asemenea, Vinerea Mare a oferit prilejul elevilor nostri sa participe alaturi de profesori la slujba Sfantului Maslu, specifica acestei zile pentru crestinii ortodocsi.
Natura cu farmecul ei primavaratic a oferit cadrul drumetiilor pe cararile din imprejurimile orasului si la Rezervatia de Ursi de la Zarnesti. Activitatea de ecologizare a avut loc pe o arie restransa din cauza timpului nefavorabil tot in acesta saptamana.
Parintii s-au alaturat si ei elevilor scolii confectionand obiecte decorative de Pasti alaturi de copiii lor.
Elevii performanti au participat la fazele nationale ale olimpiadelor scolare in acesta perioada. Astfel, Maria Gerghel, clasa aVII-a C a participat la faza nationala a Olimpiadei de Limba si Literatura Romana la Braila de unde s-a intors cu un rezultatat merituos: 109,75 puncte. Felicitari, Maria!
O saptamana de care ne-am bucurat cu totii: elevi, profesori si parinti.
Cateva imagini pe pagina foto.