marți, 1 iulie 2014

Ultima zi de scoala

Anul scolar 2013/2014 a fost plin de evenimente: este anul in care scoala noastra a primit numele Peter Thal, dupa numele unui merituos profesor al scolii, care si-a inceput si a terminat cariera didactica in institutia noastra (profesor engleza-germana intre anii 1960/2000), aducadu-si aportul la formarea multor generatii de copii. Tot in acest an scolar s-a incheiat proiectul Comenius Multilateral "Sharing and comparing culture via media", proiect in cadrul caruia in luna octombrie, am fost gazde pentru cele sase tari partenere.
Succesele au continuat in cadrul concursurilor scolare in disciplina de limba si literatura romana. Sub indrumarea prof Ramona Brujbu: doua participari la faza nationala a olimpiadei de limba si literatura romana cu elevele Hermenean Iulia si Lupsa Simona si o participare la faza nationala la concursul "Cultura si spiritualitate romaneasca" cu eleva Gherghel Maria. Tot Gherghel Maria a obtinut locul II la faza nationala a concursului "Cangurul Povestilor". Merituoase premii judetene: locul II si III, Jouault Cécile si Chiriac Diana la limba si literatura  romana minoritati, locul III si IV la "Lectura ca abilitate de viata", Cécile Jouault si Gherghel Maria. Rezultate foarte bune s-au obtinut la concursul "Flacara ortodoxiei" si la Concursul de cultura civica. La clasele primare Concursurile Cangurul au adus numeroase calificative de excelent si foarte bine. De asemenea am obtinut locul II judetean la concursul Biblioteca anului cu filmul "CDI, inima scolii". Anul scolar a adus premii si mentiuni celor mai harnici elevi care au fost evidentiati in cadrul festivitatii de incheiere.

Profesorii de ieri si de azi


Ultima zi a anului scolar, a fost si ziua de intalnire a generatiilor de profesori ai scolii, care au evocat personalitatile celor disparuti si au depanat amintiri ai anilor petrecuti in scoala.
Vacanta placuta !