joi, 16 mai 2013

Prezentare Comenius "Germania"


Diseminarea reuniunii de proiect Comenius, din Germania, Herne, a avut loc marti, 14 mai 2013. Andreea, Andra si Laura, impreuna cu d-nele profesoare Alina Lazar si Mihaela Melinte au prezentat unui public alcatuit din profesori si elevi rezultatele vizitei de proiect Comenius la scoala partenera din Germania, Erich-Fried Gesamtschule din Herne. Prezentarea a inceput cu interviul realizat de fete la TVS cu Ovidiu Gradinaru, realizatorul emisiunii "Agenda culturala", urmat de povestea vietii lui George Enescu si cantecul romanesc inregistrat de corul scolii, toate acestea fiind prezentate si partenerilor europeni in cadrul reuniunii din Germania.
Vizita propriu-zisa a fost povestita cu ajutorul imaginilor. Orasul Herne, oras cu traditie miniera, Dortmund-ul care astepta febril meciul cu Real Madrid din Champions League, si nu in ultimul rand scoala cu mai multe corpuri de cladire, o sala de sport imensa, sala multimedia, clase speciale pentru gatit le-au impresionat pe elevele noastre. Au participat chiar si la cateva ore de curs, unde cunostintele lor de limba germana si engleza au fost foarte apreciate. Placuta si inedita a fost si experienta de a invata cantece in celelalte 6 limbi ale proiectului si de a participa, intr-un studio profesionist, la inregistrarea acestora. Finalul a apartinut si la prezentare, muzicii. Am vizionat impreuna inregistrarile cantecelor in celelalte limbi partenere si ne-am bucurat impreuna cantand cantecele in romana, italiana si germana.

Se apropie reuniunea de proiect din Barcelona, Spania, ce va incepe in 3 iunie 2013, pentru care pregatim materiale pentru revista proiectului. Vom reveni cu amanunte.