miercuri, 10 octombrie 2012

Lansarea parteneriatului scolar Comenius 2012-2014 "SHARING AND COMPARING CULTURES VIA MEDIA"

Vineri 5 octombrie a avut loc lansarea noului proiectului scolar multilateral Comenius “Explorarea si compararea culturilor cu ajutorul mass-mediei”. Scoala noastra are drept partenere sase scoli din Turcia, Polonia, Spania, Germania, Cehia si Italia. Proiectul se va desfasura pe parcursul a doi ani si are ca obiectiv principal utilizarea mijloacelor de informare in masa, si in special a internetului, pentru explorarea diverselor aspecte culturale ale propriei tari, cat si ale tarilor partenere. Dansuri, cantece, jocuri traditionale ale copiilor, personalitati ale istoriei, interviuri cu persoane din media locala, teatru de papusi, programul TV preferat, carte de bucate traditionale, autori si carti preferate, revista si jurnalul proiectului sunt numai cateva din activitatile propuse.
 
Prima activitate a coincis cu sarbatorirea “Zilei europene a limbilor” si a cuprins, pe langa prezentarea tarilor, oraselor si scolilor partenere, si un cantec interpretat, atat in limba engleza cat si in cele sapte limbi ale proiectului. Concursul de cunostinte despre tarile proiectului a antrenat si el intrega audienta.
Mai multe fotografii de la lansarea proiectului pe pagina foto
Un scurt film pe pagina video

 

Elevii sunt gata pentru Polonia
Se apropie si prima reuniune de proiect care va avea loc in Polonia la Wołczyn – Publiczna Szkoła Podstawowa nr. 2 Im. Henryka Sienkiewicza in perioada 22-26 octombrie 2012. La intalnirea internationala vor participa elevii Sara Gheta (cl. 8-a A), Denisa Moldoveanu si Dragos Barsan (cl. 8-a C) insotiti de doamnele profesoare Mihaela Melinte (coordinator de proiect), Ana Adam si Simona Folea. Vom reveni cu impresiile europene ale participantilor.